A csukamájolaj hatásai

A csuka májából kivont olaj egészségtani jelentősége, gyógyulás elősegítés csukamájolaj fogyasztással.

Jóval a gyógyszeripari cégek megjelenése előtt már elterjedt volt a természetes szerek - mint a csukamájolaj - használata a fájdalomcsökkentéshez, a betegségek megelőzéséhez és gyógyításához. Napjainkban is számos kutató ajánlja ezeket az alternatív szereket a gyógyszerek helyett egészségügyi előnyeik miatt.

Néhányan úgy tartják, hogy a csukamájolajat az ízületi gyulladás okozta fájdalom csillapítására is használhatjuk. Az ízületi gyulladás hagyományos kezelése aszpirinnel és ibuprofennel szintén enyhíti a duzzadt ízületek lüktetését, de ezeknek túlzott használata szívbetegséghez és szélütéshez is vezethet.
Ugyanakkor ezt a csukamájolajról nem bizonyították. (forrás: Macrae)

Amellett, hogy csökkenti az ízületi gyulladást, a csukamájolajat Alzheimer-kór megelőzésére és a Csukamájolajrákos betegség alternatív kezeléseként is szokták használni.

Kimutatták, hogy a csukamájolaj jelentősen csökkenti az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét. (forrás: Stene)
A kutatók a csukamájolajat más D-vitamin tartalmú táplálékkiegészítőkkel összehasonlítva jutottak erre a következtetésre. A tanulmány azt is vizsgálta, hogy a csukamájolajnak van-e bármilyen hatása a terhesség alatt és úgy találták, hogy nincsen.

Melyek a csukamájolaj legfontosabb összetevői?

A csukamájolaj egy csodálatos étrendkiegészítő, mely többféle egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Nagy mennyiségben tartalmazza az alábbi tápanyagokat:

A-vitamin: erősíti az immunrendszert, ellenállóvá tesz a baktériumok és vírusok okozta fertőzésekkel szemben, erősíti a szemet és egészségessé teszi a bőrt.

Vitamin D: biztosítja az erős és egészséges csontokat

Omega-3 zsírsavak: gyulladásgától tulajdonságokkal rendelkezik, csökkenti az ízületi gyulladás tüneteit, serkenti az agyfunkciókat, csökkenti a stresszt, megelőzi az allergiát, enyhíti az asztmát, megkönnyíti a tanulást és segít viselkedési rendellenességek, pl. bipoláris szindróma esetén.

Eicosa-pantoténsav (EPA): nagyszerűen hat a keringési rendszerre, az egész testben csökkenti a gyulladásokat. Természetes antidepresszánsként működik.

Dokozahexoén-sav (DHA): ez is egy zsírsav, mely elengedhetetlen a jó látáshoz, az egészséges idegrendszerhez és a szép bőrhöz.

A kutatók kimutatták, hogy naponta 1-2 teáskanál csukamájolaj segít megelőzni olyan komoly betegségeket, mint a rák, a cukorbetegség, az ízületi gyulladás, az izomfájdalom, a vesebproblémák és a magas koleszterinszint.

A csukamájolaj otthoni használata

Az ízületi gyulladás kezelése házilag

CsukamájolajMindennap egy kevés csukamájolajat elfogyasztva megelőzhetjük az ízületi gyulladást és csökkenthetjük az ízületi fájdalmat. Az ajánlott adag napi 1-2 teáskanál, ha kapszulát szedünk kövessük a dobozon található útmutatót.

Az izomfájdalom kezelése házilag

A csont- és izomfájdalom a két elsődleges tünete a
D-vitamin hiányának. Sok D-vitamin hiányban szenvedő ember érez fájdalmat a lábaiban és nehezükre esik felmenni egy lépcsőn. Számos tanulmány kimutatta, hogy napi 1-2 teáskanál csukamájolaj emeli a szervezet D-vitamin szintjét, ami növeli az izomerőt és csökkenti az izomfájdalmat.

Szívbetegség megelőzése házilag

Mindennap fogyasszunk 1-2 teáskanál csukamájolajat, ezzel nagyszerűen erősíthetjük a szívműködést, melynek révén megelőzhetjük a szívbetegséget is. Ez még szívroham és szívműtét után is erősíti a szívműködést. Mindez az Omega-3 zsírsavnak köszönhető, mely megváltoztatja a vénák szigetelését oly módon, hogy javítja állapotukat a sérülések után. Az A- és D-vitamin szintén fontos szerepet játszik az ásványi anyagok felszívódásának elősegítésében, az izomműködés fokozásában és a vérerek rugalmasságának növelésében.

Koleszterinszint csökkentése házilag

A csukamájolajban található zsírsav segít csökkenteni a rossz koleszterin mennyiségét a szervezetben. A legegyszerűbb kezelési mód naponta 1-2 teáskanál csukamájolaj elfogyasztása.

1-es típusú cukorbetegség kockázatának csökkentése gyerekeknél

A tanulmányok szerint várandósság idején napi 1 teáskanál csukamájolaj fogyasztása csökkenti a születendő gyermek esetében az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásának veszélyét. Ugyanakkor várandósság esetén érdemes konzultálni az orvossal, mielőtt a csukamájolaj rendszeres fogyasztásába kezdenénk.

Melyek a csukamájolaj mellékhatásai?

A csukamájolaj általánosságban teljesen biztonságos, ha módjával fogyasztjuk és a vizsgálatok sem találtak semmilyen jelentősebb mellékhatást. Azonban terhesség vagy gyógykezelés alatt kérjük ki az orvos véleményét, mielőtt rendszeresen fogyasztani kezdenénk a csukamájolajat. Csuka máj olajaEgyébként a csukamájolajat biztonságosnak találták mérsékelt fogyasztás mellett. Fontos, hogy naponta ne fogyasszunk belőle nagyobb mennyiséget, mert nagyon megemelheti a vérnyomást.

Hol és hogyan lehet csukamájolajat venni?

A csukamájolaj egyszerűen egy lépésben megrendelheti tőlünk, 1-2 munkanapon belül kiszállítjuk Önnek. Az általunk forgalmazott csukamájolaj halványsárga színű és halíze van. Ezek jellemzők a jó minőségű csukamájolajokra.
Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.